• Hírlevél – ISKOLA 2021. április 19.

          • Értesítjük a felsős szülőket, hogy a 2. gargalizációs tesztelésre szerdán, április21-én kerül sor a tornaterem melletti lány öltözőben az 5-9. osztályok részére.

            A tesztelés harmonogramja a következő:

            - A 8. osztályt szerdán 7,30 – 8,00 között teszteljük. Mivel ők a mai nappal visszatértek az iskolába, ez az évfolyam a templom felőli bejáratnál érkezik, majd átöltözködik és a megadott időpontban a lányok öltözőjében begyűjtjük a mintákat.

            - Az 5-6. osztály tesztelése 8,00-8,30 között történik. Ők az udvaron keresztül érkeznek és a tornaterem felőli bejáratnál lépnek be az épületbe egyesével!

            - A 7. osztály tesztelése 8,40 – 9,15 esedékes. Ez az évfolyam is az udvaron keresztül egyesével, a tornaterem melletti bejáratnál lép az iskolába, majd a lányok öltözőjében mintát veszünk tőlük is.

            Kérem a gyerekeket, hogy a gargalizációs teszt előtt ne mossanak fogat és ne reggelizzenek! Bármilyen kérdésük lenne, kérem jelezzenek a 0905/764539-es számon.

            Köszönöm!

            Mgr. Nagy Mónika, iskolaigazgató

          • Órarend 2021.04.19. - 2021.04.23.

          • Tisztelt Szülők, kedves Diákok!

            Az Oktatásügyi Minisztérium határozata alapján 2021. április 19-én, hétfőn hosszú online tanulás után iskolánk 8-9. évfolyamos tanulói is visszatérnek az iskolába.

            Az órarend megtalálható a mellékletben. Az órarendben főleg a főtantárgyakra és az ismétlésre fektetjük a hangsúlyt, illetve végzőseinknél a közelgő középiskolai felvételire való felkészülésre. Mivel a jövő héten online és jelenléti oktatás is lesz már, ez érinteni fogja a többi tanuló órarendjét is, főként az órakezdést!!!

            Minden osztály számára az egyes órák kezdési időpontjai:

            1.óra: 8,00-8,45,

            2. óra: 9,00 - 9,45,

            3. óra 10,00 - 10,45,

            4. óra: 11,00 - 11,45,

            valamint akiknek lesz 5. órajuk:  11,50 - 12,35.

            Az iskola 7,00 órai kezdettel nyit. A napközi továbbra is 16,30-ig működik.

             

            Pár fontos teendő a 8-9. évfolyam számára:

            - a nyolcadik és kilencedik évfolyamos tanulóknak negatív tesztre lesz szükségük,

            - hétfőn érvényes, 7 napnál nem öregebb negatív teszt felmutatása szükséges az egyik törvényes képviselőtől is 

            - továbbá a becsületbeli nyilatkozat leadása. /csatolt linken letölthető

            A felső tagozat 5-7. évfolyamosai előreláthatóan április 26-án térhetnek vissza az iskolapadba. A gargalizációs tesztelésről a bejelentkezetteknek küldeni fogjuk az információt.

            Szeretettel várjuk vissza tanulóinkat!

        • Hírlevél - 2021. április 16.
          • Hírlevél - 2021. április 16.

          • Tisztelt Szülők! 

            - Hétfőn, április 19-én iskolánk 8-9. évfolyama visszaül az iskolapadba.

            - Az iskola épülete 7,00-tól 16,30 - ig lesz nyitva, a gyerekek a reggeli dezinfekció és nyomtatványok begyűjtése után papucsot húznak és indulnak a saját osztályába. Nincs gyülekezés.

            - Reggel minden tanuló a 8-9. osztályból felmutatja az érvényes negatív antigén tesztjét, ahogy egy szülőét is a kitöltött becsületbeli nyilatkozattal együtt.

            - Anélkül a tanulók nem léphetnek be az épületbe.

            - Akik gargalizációs teszten vettek részt szerdán, nekik elég a szülői teszt és becsületbeli nyilatkozatot leadni, az eredményeik hozzánk is befutottak.

            - A tegnapi határozat értelmében nem szükséges már a felsősöknek sem az FFP2 reszpirátor viselése, viszont az egyszerűbb szájmaszkot hordaniuk kell.

            - Összeállítottuk számukra az első hét adaptációs órarendjét, mely szerint naponta 5 órájuk lesz, mindig osztályfőnöki órával kezdve.

            - Az 5. óra után mennek a felsősök ebédre és haza.

            - Jövő héten az 5-7. osztály még online tanul.

            - A tanítási órák kezdete az iskolában és otthon online egységes lett, az órarendben benne van, tessék figyelemmel kísérni! Az online 9 órás kezdés már nem megoldható a váltott rendszerű tanítás miatt.

            - Az 1-4. a megszokott rendszer szerint. Kérjük a szülőket a teszt felmutatására és becsületbeli nyilatkozat leadására, mint minden hétfőn.

            - Kérjük a tanulókat, hogy ne felejtsék el elhozni a váltócipőt, tankönyveket, munkafüzeteket az órarend szerint!

            Tisztelettel: Mgr. Nagy Mónika, iskolaigazgató

          • 8-9. osztályosok figyelem - gargalizácós teszt!!!

          • Felsős Szülők figyelem!

             

            Most kaptuk az információt, hogy holnap /április 14, szerda!/ reggel megérkeznek a megrendelt gargalizációs tesztek a 8-9.osztály számára. Mindenkinek megrendeltük. Ha az antigén tesztelés helyett a PCR tesztelés ezen formáját választják gyermekük részére, holnap 9,00-tól orvosi vezetéssel leteszteljük a két osztályt a kilencedikesek tantermében. Az eredmény általában 24-72 órán belül érkezik meg a szülőnek sms-ben. Kérjük Önöket, jelezzenek vissza a mai nap folyamán a két osztályfőnöknek, hogy tudjuk hány tanulóval számoljunk. Reggel 9,00 - tól 10,00 - ig a posta felőli bejáratnál várjuk a gyerekeket.

            Tisztelettel, Mgr. Nagy Mónika iskolaigazgató

        • Felső osztályosok figyelem!!!
          • Felső osztályosok figyelem!!!

          • Tisztelt Felsős Szülők!

            Az Iskolaügyi Minisztérium mai sajtótájékoztatója alapján, április 19-én az alapiskolák 8-9. osztályai visszatérhetnek az iskolapadba. Már dolgozunk az adaptációs időszak órarendjén a két évfolyam számára, a hét végéig küldjük, pontosítjuk.

            Mivel elég nagy a káosz a gargalizációs tesztek körül, nem tudjuk, hogy érkezik - e. Ezért megkérem a szülőket, hogy vasárnapig vigyék el a nyolcadik és kilencedik osztályosokat antigén tesztre, mivel hétfőn csak friss negatív teszttel jöhetnek iskolába. Ezenkívül szükség lesz egy szülő negatív tesztjének felmutatására is és becsületbeli nyilatkozat leadására.

            A felső tagozat 5-7. osztályai vélhetően április 26-án térhetnek vissza az iskolapadba.

            Minden pontosított információt küldünk a héten. Tisztelettel, Nagy Mónika iskolaigazgató

          • Órarend 2021.04.12.-2021.04.16.

          • Hétfőtől, április 12-től az alsó tagozat oktatása visszatér a régi rendnek megfelelően. Hétfőtől az étkezde is működik.

            Az iskola 7,00kor nyit. Továbbra is fel kell mutatni a törvényes képviselő érvényes negatív tesztjét, valamint leadni a becsületbeli nyilatkozatot (megtalálják a mellékletben).

            A napközi 16,30-ig üzemel.

             

            A felsősök még folytatják az online tanulást.

          • Órarend 2021.04.07.-2021.04.09.

          • Kedves Szülők, az alsó fokon holnaptól nincs online tanulás, mindenkit szeretettel várunk vissza az iskolába. A felsősöknél a hosszú online helyzet változatlanul fog még zajlani.

            Az órarend 3 napra készült: szerda-csütörtök-péntek.

          • Jövő héten a helyzet változatlan...

          • Tisztelt Szülők!

            A jövő héten is még maradunk a jelenlegi működésben. Csak az alsósok jönnek iskolába, a felső tagozat nem. Várjuk a minisztérium döntését a rákövetkező hétről, április 12-től

          • FELSŐSÖK - Figyelem! Kérjük a mai nap kitölteni a kérdőívet!!!

          • Tisztelt Szülők!

             

            A mai nappal kiküldtük Önöknek a felső fokosokra érvényes kérdőívet, ami a gargalizációs teszttel kapcsolatos felmérés.

            A tanulók antigén tesztjét is elfogadjuk, ami azonnali eredményt mutat, míg a gargalizálós teszt eredményei csak 72 óra elteltével érkeznek meg.

            Kérjük a mai nap folyamán jelezzenek vissza a kérdőívre!!!

            Abban az esetben, ha Pozsony megye a 3. fázisba lép, húsvét után a 9. osztály, ha a 2. fázisba, akkor az egész felső fok visszatérhet az iskolába. Ehhez szükség lesz a törvényes képviselő és a tanuló negatív tesztjére.

            Köszönjük!

          • “Egy nap, egy fotó!”

          • Egy nap egy fotó - napi frissítéssel

             - napi frissítéssel...

            Elindítottunk egy sorozatot a múltból...mely során naponta régi képeket teszünk közzé iskolánkról...fogadják nagy szeretettel...

            1950-ben a mai épületben újra megnyílt az I.számú magyar nemzeti iskola /1-5.o./, igazgatónő Bottlik Olga, a Magyar nemzeti középiskola /6-8.o./ Bauer Károly vezetésével és a magas létszám miatt a II.számú magyar nemzeti iskola is a Linzboth-kastélyban, 93 tanulóval egy tanteremben. Az iskola Bauer Károly igazgató úr szervezésében indult, őt a nyár folyamán kinevezték a középiskola élére, helyére Erdélyi Anna tanítónő lépett, aki váratlanul megbetegedett, így Németh Károly lett az igazgató. A deportáció tragikusan érintette püspöki magyarságát. Ennek ellenére a magas létszám miatt szükséges volt még egy osztályra, így két tanteremben oktattak délelőtt és délután. Érdekességként említeném, hogy a kastélyban lakott egykoron Halász Éva tanárnő párjával Dobos László íróval. Ebben az iskolában laktak nagyszüleim is, nagymamám Nagy Sándorné töltötte be a gondnoki állást.

            Nagy Mónika, igazgatónő

          • Órarend 2021.03.22.-2021.03.26.

          • Kedves Szülők és Tanulóink,

            tavaszi hangulatban küldjük a következő heti órarendet. Újra visszajöhetnek, mint a fecskék a 3-4. osztályos tanulóink, de a gólyákra, a felsősökre még mindig csak várunk...

            Szép hetet, jó tanulást kívánunk...

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou s vyučovacím jazykom maďarským, Alapiskola és Óvoda
      • 0905/764 539 - riaditeľka
        02/45248667 - kancelária
      • Vetvárska 7, 821 06 Bratislava
        Slovakia
      • 31748198
      • 2020918889
      • Staromlynská 51, 821 06 Bratislava
        ms.staromlynska@gmail.com
        sj.staromlynska51@gmail.com
        02/45248080
        0911/843 188
      • Združenie maďarských rodičov na Slovensku - ZŠ s MŠ - Podunajské Biskupice
        Vetvárska 7
        821 06 Bratislava
      • 004212/45248667
    • Prihlásenie sa