Tanárok/ Učitelia

  • Meghívó gyermeknapra

    Pozsonypüspöki Önkormányzata által szervezett gyermeknap 2023. június 27.

  • Csemadok gyereknap

    2023. május 28-án a Csemadok szeretettel várja a gyerekeket 15,00-tól belvárosi székházába. 

  • BISKUPICKÝ DEŇ MATIEK

    Milé mamy, mamky, mamičky, staré mamy, babičky. Dovoľte nám pozvať vás pri príležitosti Dňa matiek  na kultúrno-spoločenské podujatie, ktoré sme pre vás zorganizovali  túto stredu 17. mája 2023 v Dome kultúry Vetvár na Biskupickej ulici č. 15. V rámci kultúrneho programu sa predstavia šikovné deti z biskupických základných a materských škôl, ktoré si pre vás pripravili krásne hudobné, tanečné a recitačné vystúpenie. Čaká vás aj malé občerstvenie a veríme, že poteší aj sviatočný kvietok pre každú mamičku. Program Biskupického dňa matiek sa začína o 15:00 hod. a vstup je ZDARMA. Obraciame sa aj na vás, ktorých rodičia či starí rodičia nemajú internet – dajte im, prosím, o našom Biskupickom dni matiek vedieť. Ďakujeme tiež za zdieľanie tejto pozvánky. Tešíme sa na vás! Miestny úrad Bratislava - Podunajské Biskupice

  • Anyák napja a NAPKÖZIBEN

    Eljött a várva vár nap, melyről már annyit beszéltünk, gyakoroltunk, készültünk. S a tanulók izgatottan várják, hogy megörvendeztessék Anyukájukat. 

  • T9 - eredmények

    Gratulálunk kilencedikes diákjainknak, akik T9 tesztelésen minden tantárgyból az országos átlag felett teljesítettek. Matematikából +14,2 százalékkal, magyar nyelv és irodalomból +16,7 százalékkal és szlovák nyelv és szlovák irodalomból pedig +27,3 százalékkal jobban végeztek az átlaghoz képest. Büszkék vagyunk rátok!

  • Nyílt nap a Pozsonypüspöki Önkéntes Tűzoltó Egyesületnél

    2023. május 13. 13,00-tól

  • BGA - adatlapok a 2022/2023-as tanítási évre

    Fontos tudnivalók a 2022/2023-as tanév adatlapjainak pontos, hiánytalan leadásához

    Kötelező mellékletek a 18 év alattiak részére:


    1. a pályázó születési levelének olvasható minőségű fénymásolata,

    2. külföldön született pályázó esetében ha van szlovákiai születési száma, akkor csatolni kell az érvényes tartózkodási engedély mindkét oldalának másolatát,
    3. azon szülő érvényes személyi igazolványának/tartózkodási engedélyének olvasható minőségű fénymásolata, aki az adatlapot aláírta (mindkét oldala),
    4. IBAN igazolás az adatlapra beírt számlaszámról (kötelezően rajta kell lennie az IBAN számnak (SK.....)  és a számlatulajdonos nevének. Nem elég, hogy a számlaszám-číslo účtu, lesz az igazoláson),

    5. ha nem a szülő a törvényes képviselő, akkor a jogosultságot igazoló dokumentum,

    6. az idei tanévtől KÖTELEZŐ megadni minden pályázónál e-mail címet! Nem lehet kifogás, hogy nincs, mert kötelező adat lévén, aki nem tudja pótolni felszólításra sem, annak a pályázata elutasításra kerül!

    7. a megfelelő helyeken 2x kell aláírni (törvényes képviselő aláírása *3-al és *4-el jelölve).

    8. Az adatlapok leadási határideje május 17!!!!

    az iskola vezetősége

     

  • Éledő természet - eredményhirdetés

    Tisztelt Pályázók!

    Megszülettek fotópályázatunk - az Éledő természet - eredményei.

    Szeretettel meghívunk minden díjazottat, különdíjast és résztvevőt a pályázat ünnepélyes kiértékelésére, s a fotókból készített kiállítás megnyitójára, amelyre 2023. május 19-én 15 órától kerül sor az iskolánkban.

    Minden kedves résztvevőnek és felkészítőiknek szívből gratulálunk!

    a pályázat szervezői és az iskola vezetősége

  • 2% - Köszönjük, hogy adója 2%-val támogatja iskolánkat!

    Kérem ne feledkezzenek meg, iskolánkat támogatni.

    Köszönjük, hogy adója 2%-val támogatja iskolánkat!

  • Vers- és prózaíró pályázat - Levél Kedvesemnek ifjúsági lap

  • Csemadok nyári tábor

    A Csemadok Szenci Területi Választmányának vezetősége értesíti a kedves szülőket és táborozni vágyó gyerkőcöket, hogy az idén ismét megszervezzük a nyári művelődési gyerektáborunkat.

    2023. augusztus 7 – től 14- ig, helyszín Alsóbodok Paulisz rancs.

    A tábor   részvételi díja 200,- EURO. A tábor tényleges költsége 250,- EURO. ( 7 éjszakai szállásdíj, útiköltség, 8 napi étkezés naponta 5x, biztosítás, belépőjegyek ára a múzeumokba, a vezetők és foglalkoztatók honoráriuma, ellátása,  kellékek  vásárlása az egyes foglalkozásokhoz, kirándulások és egyéb apróbb kiadások).

    A maradék összeget a területi választmány biztosítja.

    A tábor 2023. augusztus 7-től   14 - ig Alsóbodokon a Paulisz rancson  valósul meg.

    A tábor programja: kirándulás Nyitrára – vár, zsinagóga, mezőgazdasági múzeum, Apponyba a könyvtár  és múzeum megtekintése, a vár felfedezése, ismerkedés a jurtával, Pogrányban, Kolonban és Menyhén a tájházak megismerése, Alsóbodokon múzeum látogatás, kirándulás a bölényrezervátumba és a Kistapolcsányi arborétumba, a Gímeskosztolányi Árpádkori templom megtekintése, nagyon sok sportjáték, vetélkedő, métázás,  játszóházas és kézműves foglalkozások, daltanulás, társasjátékozás, stb. .  Ha lehetséges akkor hívunk vendégeket a Zoboraljáról, ismerkedünk a néphagyományokkal, népművészettel is. A járvánnyal kapcsolatos előírásokat igyekszünk betartani.  A tábor területén  játszóvár található.

             A gyerekek biztonságára 4 felnőtt ügyel majd. Az egyes foglalkozásokhoz külsős  már jól ismert személyek, csoportok, szereplők érkeznek.  Természetesen egészségügyi felügyeletet is biztosítunk. A táborba 6 – 15 éves korú gyerekek jelentkezését várjuk.

    Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lapon lehet, amelyet kérünk pontosan kitöltve július 20-ig  visszaküldeni.

    A jelentkezéskor kérjük a tábor részvételi díjának a felét (de lehet az egészet is) 100,- EURO-t, illetve a másik felét 100,- EURO-t  az indulásig „H” pénzesutalványon a következő címre elküldeni, de lehetséges az induláskor a busznál is fizetni.

    Fekete Márta, Csemadok TV, Mostecká 28, 900 45 Malinovo.

                               

    A további tudnivalókat és a tábor részletes programját a résztvevő gyerekeknek a jelentkezés után 2023. július 30- ig   írásban megküldjük.

    Kérném a szülőket, hogy aki már most tudja hogy a gyermeke részt vesz a táborban akkor azt emailban jelezze nekem. Köszönöm szépen.


    Minden jelentkező gyereket szeretettel várunk.


    Tisztelettel,                              Fekete Márta – titkár

  • PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - Vers-és meseíró - CSEMADOK

    PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

    A Csemadok Somorjai Alapszervezete hagyományaihoz híven ismét meghirdeti VERS- ÉS MESEÍRÓ PÁLYÁZATÁT.

    Pályázatunk CÉLJA felhívni a figyelmet az ANYANYELVI OKTATÁS fontosságára, a magyar nyelv ápolására, az írás-olvasás élményének erősítésére.

    Öt kategóriában várjuk a tanulók alkotásait.

    I. VERS (alsó tagozat)

    II. MESE, PRÓZA (alsó tagozat)

    III. VERS (felső tagozat, gimnázium)

    IV. MESE, PRÓZA (felső tagozat, gimnázium)

    V. PETŐFI KÖZTÜNK ÉL (az összes korosztály)

    TÉMA

    Az első 4 kategória szabadon választható. Az 5. kategória lehet vers, mese, egy történet, melyben Petőfi Sándor, a bátor hazafi, a hős, a lázadó ifjú, a zseniális költő alkalkja tűnik fel. "Szerinted milyen szerepet töltene be a mai korban? Akár egy népszerű influenszer is lehetne? Ha egy mai hírességhez kellene hasonlítanod Petőfit, kit neveznél meg? Vajon ma Petőfi verset írna vagy rappelne? Engedd szabadon a fantáziád és írd meg Te a legszebb, legizgalmasabb, legszínesebb, legötletesebb történetet."

    ÉRTÉKELÉS

    A beküldött alkotásokat szakmai zsűri értékeli, a nyertes művek az értékes ajándékok mellett illusztrációt kapnak és megjelennek a Somorja és Vidéke nyári számában. Támogatóinknak köszönhetően sok-sok meglepetés várja a pályázatban résztvevő gyerekeket.

    KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS

    A beküldött írásokat névvel ellátva nyilvánosan közzétesszük a Csemadok Somorjai Alapszervezete FACEBOOK oldalán. A legtöbb kedvelést elnyerő alkotás szerzője szintén nyereményben részesül.

    FŐDÍJ: táblagép

    Email: csemadokpalyazat@gmail.com

    Beküldési határidő: 2023. május 26.

    Terjedelem: A4-es oldal

    Az írásokat a fenti címre várjuk (ideális a pdf formátum). Legyen feltüntetve a pályázó neve, az iskola és az osztály! Visszajelzést küldünk.

    A versenybe való részvétellel a a Tt. 84/2014. számú törvénye alapján a résztvevő beleegyezését adja a személyes adatai feldolgozásához.

    Info: 0905164832

  • Meghívó : Föld napja

    POZÝVAME VÁS NA DETSKÉ DIVADIELKO.

    UŽ TÚTO SOBOTU!

    Premýšľate, aký program urobiť deťom na tento víkend? Máme pre vás tip vezmite ich na divadielko.

    Už túto sobotu 22. apríla sme ho pre vás pripravili na vonkajšom priestranstve pri pošte na Uzbeckej ulici: divadelné bábkové predstavenie KOMPOST STORY!

    Deti sa môžu tešiť na veľkú zábavu, mnohému sa však aj priučia. Čaká ich príbeh o prijatí, tímovej práci a kompostovaní. Ríbezľa , ktorá dosiaľ chránila hmyziu komunitu ulice Podríbezľová pred živlami a zásobovala ju sladkým ovocím , chradne. Hmyzí priatelia si nevedia rady, no to sa zmení, keď sa do kompostu nasťahuje nový pomocník.

    Začiatok predstavenia je o 17:00 h a vstup je ZDARMA.

    Ekologické divadlo Kompost story je súčasťou popoludnia, ktoré sme pre vás 22. apríla pripravili pri príležitosti Dňa Zeme v spoluprác s BKIS.

    Program, ktorý sa začína už od 13:00 h, nájdete v plagáte.

    Tešíme sa v sobotu na vás!

     

    Mgr. Beata Prekopová

    Vedúca oddelenia kultúry a športu

    Miestny úrad

    Mestská časť Bratislava - Podunajské BiskupiceŽiacka 2

  • Iskolánk ügyes sportolói - FIGYELEM

    Nestihli ste sa prihlásiť do súťaže ŠPORTOVEC A ŠPORTOVÝ TÍM ROKA PODUNAJSKÝCH BISKUPÍC? Nič sa nedeje – stále tak môžete urobiť!

    Ste úspešní športovci či športové tímy z Podunajských Biskupíc? Máte za sebou výkony a výsledky, na ktoré ste hrdí a chcete sa nimi pochváliť? Radi vám s tým pomôžeme.

    Dajte nám o sebe a svojich úspechoch vedieť. Mestská časť Bratislava-Podunajské Biskupice hľadá svojho športovca a športový tím roka.

    Ozvite sa nám na mail: kultura@mupb.sk, napíšte nám, akému druhu športu sa venujete, v akej vekovej kategórii a nezabudnite poslať svoje kontaktné údaje. V prípade, že takéhoto športovca či tím poznáte, dajte nám tiež o ňom vedieť.

    Ak máte záujem o bližšie informácie, zavolajte nám: 02/40 20 72 36.

  • Ünnepelj verssel - közönségszavazat

    Kedves Szülők és Tanulók,

     

    még ma, vasárnap 20,00ig van lehetőség, a Ma7 médiacsalád által meghirdetett szavalóverseny közönségszavazásának lezárásáig, hogy iskolánk két diákjára (Bittera Sophie Imanra és Urbán Sárára) Önök is leadják szavazatukat. Nagyon szépen köszönjük.

     

     

    "Kérünk minden iskolabarátot és verskedvelőt, szavazzon a linkre kattintva a Ma7 oldalán levő videóra ( csak a Ma7 oldalán leadott lájk érvényes), 7.A osztályos tanulónk Bittera Sophie Iman szavalatára.

    Köszönjük"

    https://fb.watch/jKifPadqHG/

     

    "Kérünk minden iskolabarátot és verskedvelőt, szavazzon a linkre kattintva a Ma7 oldalán levő videóra ( csak a Ma7 oldalán leadott lájk érvényes), 9.A osztályos tanulónk Urbán Sára szavalatára.

    Köszönjük"

    https://fb.watch/jKiMlEfwQL/

     

     

     

  • Tájékoztató

    Kedves Barátaink!

     

    Tájékoztatni szeretnénk Benneteket, hogy a magyar iskolaválasztóknak megrendeltük idén is az iskolatáskákat. A táskák a korábbi években megszokott formától kissé eltérőek lesznek, de a minőségük nem változik. A táskákat a Felvidéken március második felében szeretnénk kiszállítani, a Kárpát-medence többi régiójában pedig a tavasz későbbi részében. A szállítás pontos részleteit egyeztetni fogjuk.

     

    Tájékoztatni szeretnénk Benneteket arról is, hogy a karácsony előtt megajándékozott óvodások szüleinek igyekeztünk elküldeni Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettesének tájékoztató levelét az oktatási-nevelési támogatás összegének 100 ezer forintra emeléséről (közel 260 euró), a 2023. szeptemberében kezdődő tanévtől.

     

    Miniszterelnök-helyettes úr levelét szíves tájékoztatásul mellékeljük. A megemelt összeg a magyar óvodába lépéstől egészen a magyar nyelvű tanulmányok befejezéséig minden évben megilleti a családokat.

    Kérjük, ezt az információt igyekezzetek minél szélesebb körben megosztani a szülőkkel.

     

    Baráti üdvözlettel,

     

     

    Csáky Csongor

  • Ebéd - támogatás

    Tisztelt Szülők!

    Május elsejétől újra ingyenesek az ebédek az iskolai étkezdékben.

    Ha igénylik iskolaköteles gyermekük ingyenes ebédeltetését, ki kell tölteniük és leadniuk az üzenetben küldött kérvényt.

    A napközis gyerekek a napközis tanító néniktől kapják meg a nyomtatványt és nekik kell leadni legkésőbb április 14-ig.

    Akik nem járnak napközibe és igénylik az ingyenes ebédet, jöjjenek fel az irodámba, adok nyomtatványt, vagy töltsék le otthon és nyomtassák ki. Ők már önállóan adják le az étkezde vezetőjénél április 14-ig!!!

    Tisztelettel, Mgr. Nagy Mónika iskolaigazgató

  • Meghívó

  • Nyílt nap az ALSÓ TAGOZATON

    Tájékoztatjuk a kedves Szülőket, hogy

    ALSÓ TAGOZATUNK

    kinyitja kapuit és

    NYÍLT NAPOT

    tartunk a következő időpontban:

    2023.március 30.

    A megtekinthető tanórák kezdetei:

    8,00 - 8,45

    8,55 - 9,40

    10,00 - 10,45

    Tisztelettel várjuk a kedves Szülőket, érdeklődőket a nyílt napra!

    Kérjük az órára látogatók figyelmét, hogy a tanórát ne zavarják meg, ezért időben érkezzenek!

     

    Pozsonypüspöki, 2023.03.21.                                           Nagy Mónika, igazgató

  • Beíratás az első osztályba - elektronikus kérvény

    Tisztelt Szülők! Iskolánk honlapján megnyitottuk elektronikus beíratási kérvényünket, mely segítségével egyszerűbb és gyorsabb a szükséges adatfelvétel:

    https://zsvetvarba.edupage.org/register/?eqa=bnI9MQ%3D%3D

strana: